גיטרה אקוסטית הכר

גיטרה אקוסטית הכר – מהי גיטרה אקוסטית? מה ההבדל בין גיטרה אקוסטית לגיטרה קלאסית? מדוע כל כך קשה ללחוץ ביד שמאל בגיטרה אקוסטית? האם כדאי להתחיל לנגן בגיטרה אקוסטית? במאמר שלפניכם תמצאו תשובות לכל השאלות שמאפיינות גיטריסטים מתחילים וגם מתקדמים לגבי מהות הגיטרה האקוסטית. גיטרה אקוסטית היא אחת הגיטרות האהובות עלי . זאת אומרת בעיקר בגלל גוון הצלילי המתכתי שלה וגם בגלל הצליל החם של הגיטרה . למעשה כמעט כל אמן בוחר להציג את השירים שלו עם גיטרה אקוסטית.  כלומר קשה למצוא אומן או להקה שלא משתמשים בגיטרה אקוסטית.

אז למה כל כך קשה לנגן על גיטרה אקוסטית? והאם יש פתרונות ושיטות שונות להפוך את הנגינה בגיטרה אקוסטית לפחות כואבת כלומר ליותר קלה? . במאמר שלפניכם כמה עובדות חשובות שיעזרו לכם מאד להכיר את מהות הכלי. כלומר הם יעזרו לכם להתמודד אתו בדרך הנכונה ביותר.

 גיטרה אקוסטית הכר - כמה עובדות חשובות שיעשו לכם סדר:

העובדה הראשונה היא שבגיטרה אקוסטית ישנם מיתרי פלדה.

 צוואר הגיטרה האקוסטית גיטרה אקוסטית הכר את הגיטרה- צוואר דק המאפשר לחיצה נוחה

מיתרים אלו מצד אחד יוצרים את היופי המדהים של הכלי. לעומת זאת מצד שני, הם מקשים מאד על הנגן.  כלומר רמת המתיחה (tension) של המייתרים גבוהה במיוחד. זאת אומרת שהתחושה דומה למגע עם מחטים או סכינים חדים. כלומר בניגוד לגיטרה קלאסית בה המיתרים עשויים מניילון ולכן התחושה בידיים ואופן הפקת הצליל קלה הרבה יותר. ישנם מספר פתרונות להתמודדות עם מיתרי הפלדה :

עובי המיתרים בגיטרה אקוסטית:גיטרה אקוסטית הכר את הגיטרה- יד ימין עם מפרטי אצבע

1. כידוע ישנם גדלים שונים במיתרי הגיטרה האקוסטית. כלומר במיתר עבה הנגינה נעשית קשה יותר. לכן לנגנים מתחילים מומלץ להתחיל לנגן על מיתרי פלדה בגודל של 0.10 מ"מ. חשוב לדעת שמיתרי פלדה מחלידים במשך הזמן, כלומר כתוצאה מהחיכוך של היד המזיעה במהלך הנגינה עם המיתרים. לכן חשוב מאד לנקות את המיתרים או להחליף אותם לעתים קרובות. אך בשום אופן אל תנגנו על מיתרים חלודים.

גודל הגיטרה האקוסטית:

2. ישנם מספר גדלים בגיטרה האקוסטית, וגם כאן הגיטרה צריכה להיות מותאמת לגוף של הנגן. זאת אומרת, שהנגן שולט על הגיטרה ולא שהגיטרה שולטת עליו. ולכן מומלץ לגיטריסט בעל גוף קטן להשתמש בגיטרה בגודל 40" ולגיטריסט  בעל גוף גדול  בגיטרה בגודל 41" .

 צוואר הגיטרה ולוח הסריגים:

3. צוואר הגיטרה: מרכיב מאד חשוב בנוחות הכלי הנו צוואר הגיטרה .הצוואר צריך להיות קטן ונח ככל האפשר. כלומר על מנת לאפשר שליטה מלאה וגישה נוחה ליד שמאל. הטכנולוגיה של בניית הצוואר מאד משמעותית באופן הפקת הצליל של יד שמאל. והוא הגורם היותר משמעותי לרמת החיכוך של יד שמאל עם מיתרי הפלדה של הגיטרה האקוסטית.

מרחק המיתרים מלוח הסריגים- ה-Actionהאוכף בגיטרה אקוסטית

4. מרחק המיתרים מלוח הסריגים בגיטרה אקוסטית (action) צריך להיות במינימום האפשרי. כלומר מיתרים מרוחקים מלוח הסריגים מייצרים לחיצה קשה יותר .מאידך מיתרים הצמודים יותר ללוח הסריגים,   חשופים ליותר לרעשים של זמזום . לכן חשוב מאד שכיוון המרחק המיתרים יהיה במינימום האפשרי . זאת אומרת תוך שמירה על צלילים נקיים ללא זמזומים או רעשים מיותרים.

הדגם של הגיטרה:

5. החשוב מכל סוג הגיטרה !!!למען האמת גיטרה אקוסטית שעונה על כל הדרישות הנ"ל. דרישות אלו מאפשרת נוחות מקסימלית שייכת יותר לרמת הגיטרות האקוסטיות שעולות בסביבות ה 1500 ש"ח ומעלה. פחות מכך יהיה קשה מאד למצוא את כל המרכיבים החשובים בגיטרה .

גיטרה אקוסטית הכר - את הגיטרה

למעשה ההמלצה שלי היא לא להתפשר על הנוחות של הכלי . כלומר בגלל העובדה שהמיתרים עשויים מפלדה, וגם רמת המתיחה גבוהה במיוחד. חשוב לזכור את כל העובדות : עובי המיתרים , גודל הגיטרה , עבוד הצוואר , מרחק המיתרים מלוח הסריגים , וכמובן סוג הגיטרה בעצמה.

אם זה נראה לכם מורכב מידי המלצה שלי: תתחילו לנגן בגיטרה קלאסית, בה המיתרים עשויים מניילון. כלומר רמת הקושי היא אפסית ביחס לגיטרה אקוסטית . תתחילו לחזק את השרירים באצבעות ורק אח"כ מומלץ לעבור לגיטרה אקוסטית.

אם בכל זאת חשקה נפשכם בגיטרה האקוסטית, דעו לכם שאין דבר העומד בפני הרצון. תהיו מוכנים לכמה חודשים לא קלים של אימונים ואח"כ הכאבים פוחתים עם הזמן ומתרגלים .

דילוג לתוכן