5 טיפים לטכניקה נכונה בגיטרה

5 טיפים לטכניקה נכונה בגיטרה. כאשר אנו צופים בנגני גיטרה עולמיים כמו ג'ון ויליאמס  בגיטרה קלאסית או מארק קנופלר בגיטרה חשמלית,  נוכל להבחין שהם מנגנים בקלות רבה ללא כל מאמץ. כלומר גם בקטעים הטכניים הכי קשים לביצוע.  זאת אומרת שנגינה נכונה בגיטרה פירושה נגינה ללא מאמץ עם מינימום תנועה של האצבעות תוך שימוש נכון במשקל הטבעי של היד לצורך הפקת צליל נכון. במאמר שלפניכם ישנם 5 טיפים לטכניקה נכונה בגיטרה שיעזרו לכם לבנות את הידיים בצורה הכי נכונה שיש. דבר נוסף הם  גם יאפשרו לכם בעתיד להגיע לתוצאות הטובות היותר בנגינה, ובעיקר יגרמו לכם לתחושה של כיף ונעימות בזמן הנגינה.

הכי חשוב הוא הפקת צליל נקי במינימום מאמץ

טעות נפוצה שרוב הנגנים המתחילים ואולי גם חלק מהמתקדמים עושים היא לחיצה חזקה מידי לצורך הפקת הצליל. כלומר הם משקיעים מאמץ מיותר ובכך גורמים לאנרגיה מיותרת ללכת לאיבוד.  זאת אומרת שבכדי להפיק צליל נקי במינימום מאמץ עלינו להכיר את הגבולות של האצבעות. כלומר גבולות זה שם המשחק.

עלינו ללחוץ ביד שמאל בצורה החלשה ביותר שמפיקה צליל מזמזם בדווקא!!!  . כלומר בכדי להפיק צליל מזמזם עלינו ללחוץ ביד שמאל לא חזק מידי ולא חלש מידי. עכשיו עלינו להתרגל במשך כמה ימים לנגן צלילם מזמזמים בדווקא בגיטרה. אחרי שהתרגלנו להפיק צלילים מזמזמים עכשיו מגיע החלק החשוב ביותר : נלחץ מעט מעט חזק יותר בכדי להפיק צליל נקי. חשוב לזכור שההבדל בין לחיצה מזמזמת ללחיצה   של צליל נקי היא הבדל קטן מאד כמו חוט השערה.

5 טיפים לטכניקה נכונה בגיטרה : הטיפ הכי חשוב

הפקת צליל נקי ומדויק לא נובעת משימוש בכוח אלא בריכוז האנרגיה של האצבעות תוך ניצול נכון של המשקל הטבעי של הידיים, שימוש בכוח יוצר לחץ בידיים ובכך מגביל מאד את התנועות ואת המהירות, ככל שנשתמש במינימום מאמץ ככה נגיע למקסימום תוצאות של צליל נקי ואיכותי.

5 טיפים לטכניקה נכונה בגיטרה

להתאמן לאט מאד . כלומר ככל שנתאמן לאט יותר כך נגיע לתוצאות מהירות יותר. למעשה תהליך הנגינה הוא בעצם הוראות של המוח לאצבעות . כלומר בזמן נגינה של קטע מוזיקלי מסובך ישנם אלפי הוראות שונות של המוח לאצבעות. אחת הסיבות לעצירה במהירות או ברצף של הנגינה היא שהמוח לא מספיק לעבד את ההוראות במהירות הקיימת. כתוצאה מכך נוצרת השהייה בהוראה אל האצבעות.

בכדי לנגן מהר מאד בגיטרה עלינו תחילה לעבד את הנתונים בין המוח לאצבעות בצורה הנכונה ביותר. כלומר עלינו לנגן כמה ימים את אותו הקטע במהירות של צב. כלומר בקצב משעמם מאד. בכך נוכל ליצור תהליך של אשרור כל הפעולות הנדרשות. ברגע שתהליך האשרור הסתיים, נוכל לנגן מהר מאד. העניין הוא שכל נגן צריך לגלות סבלנות של צב ועור של פיל.  כלומר בכדי לבצע נכון את שלב הזה. זכרו זו הדרך הקצרה ביותר להגיע למהירות נכונה.

גיטרות קלאסיות מומלצות

3.יד ימין - טכניקה נכונה- 5 טיפים לטכניקה נכונה

אחד מהטיפים הכי קלים ליישום ב 5 טיפים לטכניקה נכונה בגיטרה היא העבודה
ביד ימין. כלומר חשוב לנו לזכור לא להשתמש במאמץ. זאת אומרת שעלינו להפעיל את היד בצורה הכי טבעית שיכולה להיות.  לעומת זאת אם נפעיל מאמץ נגרום ביד לתהליך של התכווצות שפירושו סגירה הרמטית של חופש הפעולה הטבעי של היד. משמעותו של הדבר הוא נגינה לא מהירה עם סאונד של פח.

אקוסטיות מוגברות

4. אגודל יד שמאל

חשיבות מכרעת בטכניקה נכונה בגיטרה. כלומר חשוב מאוד שמרכז התמיכה יהיה נשען על האגודל. אם כי מדובר בלחיצה רכה במיוחד ללא לחץ. מיקום האגודל יהיה במרכז במקביל לאצבע השנייה ביד שמאל בכל מצב טכני נתון, ויהיה מונח בזווית של 90 מעלות במרכז הצוואר. חשוב מאד בזמן הנגינה להרפות מידי פעם את האגודל לפרקי זמן קצרים מאד ובכך לאמן את השריר ביכולת הקיבולת שלו וגם לחדש את כוח להלחיצה.

קלאסיות לא מוגברות

5. החזקה נכונה של הגיטרה

5 טיפים לטכניקה נכונה - החזקה נכונה של הגיטרה

חופש פעולה מלא בעיקר ביד שמאל תלוי בהחזקה נכונה של הכלי. בנוסף הדבר מאפשר זרימה מלאה של היד בכל מצב טכני נתון לכל אורך הצוואר. החזקה נכונה של הגיטרה צריכה לייצר קו אלכסוני של הגיטרה מגוף הכלי ועד למפתחות הכיוון.

בגיטרה קלאסית הדבר מתאפשר בעיקר על ידי שימוש בהגבהה של הגיטרה באמצעות רגלית. בגיטרה חשמלית ע"י מיקום נכון של החגורה במצב של עמידה בזמן הנגינה. חשוב לזכור שהאלכסון מאפשר תנועה קצרה  של יד שמאל.  כתוצאה מכך האלכסון מאפשר לה להגיע בקלות וגם במהירות לכל אורך הצוואר.

דילוג לתוכן