גיטרה חשמלית למתחילים
גיטרה חשמלית למתחילים, היא בחירה לא פשוטה. כלומר : חשוב מאוד שהגיטרה תהיה נוחה לנגינה לכל סגנונות הנגינה המיועדים לגיטרה חשמלית. זאת אומרת שכל קטע טכני בגיטרה כגון: בנדים , סליידים, וכיו"ב יהיו קלים לביצוע. מצד שני חשוב שהסאונד של הגיטרה בהגברה יהיה מתאים לסגנון הנגינה המועדף עליכם. ישנם שתי צורות של פיק אפים בגיטרה חשמלית: סינגלים והמבאקרים, וכל אחד מהם מיועד לסגנון נגינה שונה.
מחפשים להתחיל את המסע שלכם אל עולם המוזיקה? אל תסתכלו רחוק יותר מאשר הגיטרה החשמלית! הכלי הרב-תכליתי הזה היה מרכיב בסיסי במוזיקה פופולרית במשך עשרות שנים, ועם טכנולוגיה מודרנית, מעולם לא היה קל יותר להתחיל.
בין אם אתה מתחיל לגמרי או סתם מחפש לשדרג מגיטרה אקוסטית, גיטרה חשמלית היא הבחירה המושלמת. עם העיצוב המלוטש ומגוון הרחב של צלילים, תוכל לנגן הכל מרוק קלאסי ועד מטאל כבד ועד בלוז ועוד.
המחירים הכי זולים בארץ!
אחד היתרונות הגדולים ביותר של גיטרה חשמלית למתחילים הוא : שבגיטרה חשמלית הרבה יותר קל לנגן מאשר גיטרה אקוסטית. עם המיתרים הדקים יותר ואקשיין הנמוך יותר, תוכל לנגן תקופות ארוכות יותר מבלי להתעייף. כמו כן עם היכולת להתחבר למגבר, תוכל לנגן חזק יותר ועם יותר אפקטים מאי פעם.
אבל עם כל כך הרבה אפשרויות בחוץ, איך בוחרים את גיטרה חשמלית למתחילים ? הנה כמה גורמים מרכזיים שיש לקחת בחשבון:
גיטרה חשמלית למתחילים – מחיר:
אתה לא צריך להוציא הון תועפות כדי להתחיל עם גיטרה חשמלית. יש הרבה אפשרויות סבירות בחוץ שעדיין מציעות סאונד ויכולת נגינה נהדרים.
סגנון הנגינה בגיטרה חשמלית למתחילים:
האם אתה מעדיף מראה קלאסי כמו Stratocaster או Les Paul, או משהו מודרני יותר כמו Ibanez או ESP? בחר סגנון שנותן לך השראה ומרגיש נוח לנגן.
מאפיינים:
חפשו גיטרות עם פקדים פשוטים וגישה נוחה לבתים העליונים למתחילים. ושקול לקבל חבילה הכוללת מגבר, כבל ואביזרים כדי להקל עוד יותר.
עם הגיטרה החשמלית הנכונה, אתה תהיה בדרך להפוך לכוכב רוק תוך זמן קצר. אז למה לחכות? התחילו את המסע המוזיקלי שלכם עוד היום וגלו את כוחה של הגיטרה החשמלית!
ישנם כמה דברים חשובים בבחירת גיטרה חשמלית למתחילים. במאמר שלפניכם נסקור כמה נקודות חשובות, שיעזרו לכל אחד ואחת מכם לבחור נכון את הגיטרה החשמלית הראשונה. דבר ראשון: הנוחות בזמן הנגינה. הנוחות בגיטרה חשמלית , תלויה בכמה פרמטרים. הראשון שבהם הוא ה Action של הגיטרה. כלומר מרחק המיתרים מלוח הסריגים.
למעשה מרחק קטן בין המיתרים ללוח , מאפשר לחיצה קטנה באצבעות יד שמאל לצורך הפקת צליל נקי. לכן חשוב מאוד לשים דגש על מרחק המיתרים. זאת אומרת שלא יהיה גבוהה מידי, אלא הכי קרוב שאפשר. מרחק קטן, בגיטרה חשמלית מאמץ פחות את אצבעות יד שמאל, בכל קטע טכני נתון. זאת אומרת שאצבעות יד שמאל לא מתעייפות בזמן הנגינה בגיטרה. כתוצאה מכך תוכלו לנגן זמן ממושך על הגיטרה מבלי להרגיש עייפות באצבעות הידיים.
גיטרה חשמלית למתחלים- המשקל של הגיטרה
למשקל של הגיטרה ישנה גם כן חשיבות מכרעת בזמן הנגינה. כלומר: גיטרה חשמלית בנויה מעץ מלא ללא חלל של תהודה כמו בגיטרות אקוסטיות. זאת אומרת שבאופן טבעי, המשקל של גיטרה חשמלית כבד הרבה יותר מגיטרה קלאסית או גיטרה אקוסטית. אולם, גם בתוך הסוגים השונים של הגיטרות החשמליות ישנם משקלים שונים לכל גיטרה.
זאת אומרת שישנם גיטרות חשמליות כבדות יותר, או כבדות פחות. לכן מומלץ לפני שאתם בוחרים את הגיטרה שלכם, להרגיש את המשקל שלה. קחו בחשבון שהתחושה משתנה, אם אתם מנגנים על הגיטרה בישיבה, או בעמידה באמצעות רצועה על הצוואר. באופן כללי , גיטרות כבדות, במיוחד בעמידה על הבמה, מעייפות מאוד את גוף הנגן בזמן נגינה ממושכת. שימו לב שישנו הבדל בין נגינה של כמה דקות בעמידה, לנגינה של כמה שעות בעמידה.
הפיקאפים של הגיטרה
הפיקאפים של הגיטרה הם למעשה המיקרופונים של המיתרים. כלומר לכל גיטרה חשמלית ישנם מספר של מיקרופונים, המותקנים מתחת למיתרים. כאשר לכל מיתר ישנו מיקרופון זעיר הקולט את הצליל של המיתר ומעביר אותות למערכת ההגברה. ישנם שני סוגים עקריים של מיקרופונים לגיטרה חשמלית. סינגלים, והאמבקרים.
הסינגלים הנם מיקרופונים רגילים, לעומת זאת ההמבאקרים הנם מיקרופונים כפולים. נגנים כמו מרק קנופל מלהקת הדייר סטרייט משתמש בעיקר בסינגלים. לעומת זאת להקות של רוק כבד כמו מטאליקה למשל, משתמשים בהאמבקרים. למעשה ניתן לאפיין את שני הסוגים. הסינגלים מפיקים צליל זך ונקי עם אופי עדין. לעומת זאת ההאמבקים מפיקים צליל עבה , מעט גס, עם עצמה, ואופי של צליל שמן.
גיטרות חשמליות - סוגי הגיטרות
כשמדובר בגיטרות חשמליות למתחילים, ישנם מספר סוגים שונים לבחירה, כל אחד עם המאפיינים והסאונד הייחודיים לו. להלן כמה מהסוגים הנפוצים ביותר של גיטרות חשמליות למתחילים:
בסגנון סטרטוקאסטר: ה-Fender Stratocaster היא אחת הגיטרות החשמליות האייקוניות ביותר בכל הזמנים ונמצאת בשימוש אינספור גיטריסטים בכל ז'אנר המוזיקה. לגיטרות בסגנון סטרטוקאסטר יש בדרך כלל שלושה פיקאפים עם סליל יחיד, גוף בעל קווי מתאר וגשר טרמולו. הם צדדיים, נוחים לנגינה, ומציעים צליל בהיר ונעים.
בסגנון לס פול: הגיבסון לס פול היא עוד גיטרה אגדית ששימשה כמה מהשמות הגדולים בתולדות הרוק. לגיטרות בסגנון Les Paul יש בדרך כלל שני פיקאפים מסוג הומבוקר, גוף מוצק וגשר קבוע. הם מציעים צליל חם ושמן שמתאים לבלוז, רוק והבי מטאל.
גוף חלול או גוף מוצק?
בסגנון טלקאסטר: ה-Fender Telecaster היא עוד גיטרה קלאסית שידועה בסאונד הבהיר והחותך שלה. לגיטרות בסגנון טלקאסטר יש בדרך כלל שני פיקאפים עם סליל יחיד, פריסת שליטה פשוטה וגשר קבוע. הם מעולים לסגנונות קאנטרי, רוקבילי וסגנונות אחרים הדורשים גוון נקי ונקי.
גוף חלול: לגיטרות גוף חלול יש תא תהודה גדול בתוך הגוף המעניק להן צליל חם ועשיר. הם מעולים לג'אז, בלוז וסגנונות אחרים הדורשים גוון רך ומלא גוף. כמה גיטרות גוף חלול פופולריות למתחילים כוללות את Epiphone Casino ואת Gretsch G5420T.
גוף מוצק: גיטרות גוף מוצקות הן הסוג הנפוץ ביותר של גיטרה חשמלית והן עשויות בדרך כלל מחתיכת עץ אחת. הם מציעים מגוון רחב של צלילים בהתאם לפיקאפים ולאלקטרוניקה, והם מצוינים עבור כל סגנונות המוזיקה. כמה גיטרות גוף מוצק פופולריות למתחילים כוללות את Squier Affinity Series ואת Ibanez RG.
לא משנה איזה סוג של גיטרה חשמלית תבחר, הקפד לבחור באחת שמרגישה נוחה לנגינה ומעוררת בך השראה להתאמן וללמוד. עם הגיטרה הנכונה וקצת תרגול, אתה תהיה בדרך להיות כוכב רוק.